„Търговище – бисерът на българския североизток”

На пресконференция в Община Търговище бе представен най-новият пътеводител „Търговище – бисерът на българския североизток”.

В нея участваха кметът д-р Дарин Димитров и авторът проф. Николай Овчаров. Изданието е в 5000 тираж и е отпечатано с подкрепата на Община Търговище.

„Пътеводителят цели да представи един по-различен поглед върху Търговище и да запознае посетителите на града с древната му култура и забележителности”, каза пред журналистите д-р Димитров. Изданието е на български език, но предстои да бъде преведено на английски и китайски език.

Книгата по увлекателен начин разказва за историята на града ни от най-древни времена и позволява в рамките на 15-20 минути всеки читател да се запознае с възможностите за туризъм в региона.

Проф. Овчаров сподели, че в Североизточна България е концентриран огромен потенциал, който трябва да се използва по най-добрия начин, а със съдействието на кмета на община Търговище ще търси държавна подкрепа в тази насока. Доказателство за тези думи е бързото изкачване на Мисионис, на 21 място, в класация на туристически сайт, в която са включени над 200 крепости в България.

Пътеводителят „Търговище – бисерът на българския североизток” ще бъде разпространен за продажба във всички туристически обекти и хотели в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *