58 308 е броят на избирателите в община Търговище

58 308 е броят на избирателите, по предварителни данни, които имат право да упражнят гласа си на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и произвеждане на национален референдум на 6 ноември 2016 г.

Избирателните секции във всички населени места в Община Търговище са 103.

Днес, 26.09.2016 г., е крайната дата за поставянето на избирателните списъци на регламентираните места. Те вече са разположени в 56 секции във всички села на Общината.

Гражданите може да проверят избирателната секция, в която имат право да гласуват и на сайта на Община Търговище: www.targovishte.bg. В него са създадени специални директории: Избори за президент и вицепрезидент на Република България на 6 ноември 2016 г.; и Произвеждане на национален референдум на 6 ноември 2016 г., които ще бъдат активни до приключване на изборите.

На 29.09.2016 г. от 14 часа в зала 28 в общинска администрация ще се проведат консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии. Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров изпрати покани за участие до регионалните ръководства на политическите сили, които имат парламентарни групи в Народното събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *