Ген. Румен Радев в Търговище: ИСКАМЕ НОВ ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ

Кандидатът за президент на България, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев посети Търговище.

SONY DSC

Той се срещна с търговищенци в залата на Драматичния театър в града, придружаван от Деница Златева и Весела Лечева – членове на Изпълнителното бюро на БСП. Първи в Търговище го посрещнаха областният лидер на БСП- Търговище Явор Куюмджиев и общинският – д-р Светослав Стефанов. Пред присъстващите в залата ген. Радев каза, че той и кандидатът на партията за вицепрезидент в лицето на Илияна Йотова са „единствената алтернатива за промяна”.

„Ген. Радев е готов да поеме отговорността да върне достойнството на България, да бъде тази обединителна фигура, която да защитава справедливите каузи на народа ни. Българският народ копнее за силна и всеотдайна личност, която да го води и да бъде негова надежда в бъдещето. Време е да сменим посоката”, каза пред търговищенци д-р Стефанов в началото на срещата.

„Виждам един несломим български дух, с който ние ще вървим напред и с който, аз съм убеден, че ще постигнем победа. Има нещо, което обединява всички ни и това е България, свещена за нас дума и земя. Тук сме се събрали хора, които не просто обичат България, а хора, които се чувстват отговорни за настоящето и бъдещето на нашата родина. И само заедно ние можем да поставим едно ново начало. Вашето доверие, което усещам, е огромно задължение за мен”, с тези думи приветства гостите в Драматичния театър ген. Радев.

Той засегна темите за образованието, здравеопазването, бизнеса, доходите, които по думите му са в упадък, а държавата – „в  криза на управлението и криза на ценностите”.

„Искаме промяна! Искаме нов път за България”, заяви кандидатът за президент в Търговище.

За да се знае как да бъде водена тази борба за ген. Радев е нужно да бъде изяснено реалното състояние на държавата, какви са причините да се стигне до тук и как да бъдат преодолени.

SONY DSC

„Не можем да имаме национална сигурност с неграмотни хора. Ще бъдем президентска институция, която ще бъде социален филтър, който ще спира неразумните закони и предложения, които са в ущърб на българските граждани. Външната ни политика трябва да се прави в София, а навън да се отстоява,  не обратното”, подчерта генерала.

По думите му, гражданското общество е пасивно, защото е обезверено, а последните години нуждите на обикновените хора са забравяни нееднократно. Това е и сред основните причини, според него, за отлива на младите хора от страната, които не само отиват да учат в чужбина, но там създават своите семейства и раждат децата си. По този въпрос отношение взе и Весела Лечева, член на Изпълнителното бюро на БСП.

„Липсва усещането за справедливост и сигурност в България, макар и малки доходите, искаме да си ги получаваме редовно, искаме да получаваме това възнаграждение, за което сме положили труд, искаме да ни осигуряват, моето дете да бъде сигурно, че като отиде на училище се прибере живо и здраво – това ми казват и искат младите хора”, сподели Весела Лечева.

„Няма да е лесна битката на предстоящите избори! Ако си мислим, че само с мобилизация на членовете и симпатизантите на БСП, ще постигнем някаква победа, няма как да стане. Хората са отчаяни и гневни, искат промяна. За това е нужно да се обединим с всички за бъдещето на България. Мога да ви гарантирам, че не само в тази борба, но най-вече след нейното спечелване, няма да се огъна. Ще съм човекът, който ще казва „Не!“, когато са накърнени интересите на България”, заяви категорично ген. Радев пред събралите се в Драматичния театър търговищенци.

Той добави, че заедно с избирателите си ще търси най-верния път за излизане от критичните ситуации, за да върви страната напред и гражданите й да бъдат горди, че са българи.

„Не чухте от мен обещания, че ще оправим пенсиите, всички проблеми в образованието и здравеопазването, че ще създадем условия за инвестиции, за бизнес и икономическо развитие. Няма как да обещая това! Знаете по Конституция какви са правомощията на президента. Но, ако имаме вашата подкрепа, едно е сигурно – ще имаме по-ефективни и демократично функциониращи институции, ще имаме повече сигурност и спокойствие за всеки български гражданин, ще имаме едно по-зряло, по-уверено, по-силно гражданско общество, а това е гарант да имаме тласък в развитието на икономиката, образованието и другите аспекти от нашия живот”, каза в края на посещението си в Търговище ген. Румен Радев.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.