Младеж подари на Търговище пиано на открито

В Търговище вече има пиано на открито! Да, това не е шега и не, не звучи странно! Идеята е на младежът Димитър Геров, който заедно със свои приятели успяват да я реализират на практика за по-малко от един месец.

IMG_20160801_170522

Пианото на открито е разположено в центъра на Търговище, зад Първо ОУ „Христо Ботев” и е под постоянно видео наблюдение. Новата атрактивна придобивка за Търговище бе открита официално в присъствието на инициаторите, градоначалника д-р Дарин Димитров, секретаря на общинската администрация Христалина Халачева, журналисти и граждани.

27-годишният Димитър Геров сподели пред медиите, че идеята за този подарък му хрумнала, след като гледал видео материали в интернет. Реализацията на проекта той лично е финансирал /над 2000 лв./, а с негови приятели сформирали екип от над 10 души, с които направили идеята – факт. На самото пиано са изобразени символите на Търговище, а друго такова няма в България.

„Направихме тази идея за всички хора в Търговище, но основно за младите хора, да имат поле за изява в една по-различна и креативна среда”, разказа Димитър.

Той сподели още, че се надява да дадат пример и на други търговищенци, за да прави всеки по нещо хубаво за града.

IMG_20160801_170530

„Занимавам се с продажба, поддръжка и сервиз на компютърна техника, но аз също свиря на пиано през свободното си време, не професионално, но ми доставя голямо удоволствие”, допълни младежът.

„Ако всеки човек направи нещо добро за града ни, общината ще стане още по-добро място за живеене. Бъдещето е в тези млади хора, мисленето им е най-важно”, каза кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Първи на пианото посвири Петър Божанов, преподавател по музика във Второ СОУ, след което самият Димитър изсвири няколко песни. Освен от приятелите си Димитър, сподели, че голяма подкрепа е получил и от родителите си. Неговото семейство също присъства на официалното откриване.

Пианото посреща желаещите търговищенци да посвирят с посланието: „Свири, аз съм твое”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *