Летен лагер на ориентировачи от Търговище в Италия и Швейцария

20 деца от Спортен Клуб по Ориентиране „Вариант 5” се завърнаха от лагер в Швейцария. По време на лагера състезателите взеха участие в състезания по ориентиране в Италия и в Швейцария, които се провеждаха паралелно със Световното първенство по ориентиране за младежи  в Швейцария.

Състезателите на „Вариант 5” имаха възможност да разгледат Венеция, както и няколко италиански селца, а в Швейцария спаха в красива стара къща в Чиерв, посетиха няколко села в Алпите, последният ден гостуваха у семейства в Берн. Освен в тренировки и в състезания, децата с готовност се включваха в много дейности – помагаха за приготвянето на храната, месиха швейцарски хляб, участваха в много игри по отбори, направиха поход в планината и барбекю. По време на лагера, децата попълваха анкета, която ги стимулира да се запознават с местните хора,за да търсят информация за Алпите, за езиците, които се говорят в Швейцария, за историята, традициите, за украсата на къщите, за животните и растенията в този регион.

„През тези 16 дни сред красотите на Алпите, децата станаха по-задружни, научиха много ценни уроци, пяха, твориха и се забавляваха, далеч от мобилните технологии”, сподели ръководителят на търговищките деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *