Нова школа по латино танци отвори врати в Търговище

Музика…ритъм…страст…емоция…танци…изкуство или с други думи казано – Школа по латино танци „Ritmo Latino” („Латино ритъм”). Това е името на новооткритата школа по латино ритми в Търговище, в която Габриела Красимирова и Милен Владимиров преподават с изключителна страст към танците и музиката.

SONY DSC

Интерес към тези изкуства и двамата имат от деца, но преди няколко години решават да се отдадат повече на латино танците. Започват да посещават репетиции в „Basic step” – тогавашната школа в Търговище. През 2015 година обаче се налага тя да бъде затворена.

Желанието на Габи и Милен да се занимават с този стил танци и да ги развиват не намалява. Репетират двамата самостоятелно в продължение на цяла година. А това ги отвежда до идеята да направят собствена школа и отново в Търговище да има танцуващи в латино ритмите.

„Ritmo Latino”се намира в Дома на науката и техниката в Търговище – на 3 етаж. Там всеки петък от 19.30 и всяка събота от 17.30 Габи и Милен посрещат желаещите да се включат в танцувалното изживяване.

Салса и бачата са основните танци, върху които се упражняват по време на репетициите, а когато групата им стане още по-голяма  Габи и Милен обещават да включат румба, танго и др., за да вървят напред и да се развиват.

„Деца, младежи, по-големи, дори възрастни хора – всеки е добре дошъл в Школата. За танците няма възраст, така че желаещите могат да се престрашат и да дойдат да се забавляват заедно с нас. Латино танците те правят да изглеждаш красив, усещаш го и вътре в себе си, и с всички фигури, движения и емоции”, с усмивка споделя Габриела.

„Спомням си първия път, в който танцувахме с Габи латино танци, те са тези, които ни събраха. Определено са голямо вътрешно удовлетворение, съчетано с приятна музика, усмихнати хора, движение и енергия”, разказва Милен.

Младите танцьори насърчават и повече момчета и мъже да се включат в танците. Те като кавалери имат основната задача да допринасят за блясъка на дамата в танцовата двойка.

SONY DSC

Габи и Милен разказаха още, че основната им цел в Школата не са изтощаващи тренировки, които повечето сме свикнали да гледаме в телевизионните формати, а  хората да се забавляват, докато танцуват и едновременно с това да учат на практика латино танците. Тренировките им преминават с позитивна нагласа, а двамата са много усмихнати, което предават и на участниците в „Ritmo Latino”.

Гостувах на техни репетиции – по салса и бачата, не мога с думи да опиша емоцията, която двамата подаряват, само докато ги гледа човек и им се възхищава. А чувството да те учат и да се забавляваш с тях е още по-вдъхновяващо. Извивките на телата им, бързината, плавните движения, езикът на душата и латино ритмите, преминаващи през нея – двамата са като едно цяло на паркета, когато танцуват…една фигура… една емоция са…едно силно и пламенно сърце!

„Дами, покажете красотата си, кавалери, осмелете се да танцувате!”, апелират младите танцьори от „Ritmo Latino”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.