Нова школа по латино танци отвори врати в Търговище

Музика…ритъм…страст…емоция…танци…изкуство или с други думи казано – Школа по латино танци „Ritmo Latino” („Латино ритъм”). Това е името на новооткритата школа по латино ритми в Търговище, в която Габриела Красимирова и Милен Владимиров преподават с изключителна страст към танците и музиката.

SONY DSC

Интерес към тези изкуства и двамата имат от деца, но преди няколко години решават да се отдадат повече на латино танците. Започват да посещават репетиции в „Basic step” – тогавашната школа в Търговище. През 2015 година обаче се налага тя да бъде затворена.

Желанието на Габи и Милен да се занимават с този стил танци и да ги развиват не намалява. Репетират двамата самостоятелно в продължение на цяла година. А това ги отвежда до идеята да направят собствена школа и отново в Търговище да има танцуващи в латино ритмите.

„Ritmo Latino”се намира в Дома на науката и техниката в Търговище – на 3 етаж. Там всеки петък от 19.30 и всяка събота от 17.30 Габи и Милен посрещат желаещите да се включат в танцувалното изживяване.

Салса и бачата са основните танци, върху които се упражняват по време на репетициите, а когато групата им стане още по-голяма  Габи и Милен обещават да включат румба, танго и др., за да вървят напред и да се развиват.

„Деца, младежи, по-големи, дори възрастни хора – всеки е добре дошъл в Школата. За танците няма възраст, така че желаещите могат да се престрашат и да дойдат да се забавляват заедно с нас. Латино танците те правят да изглеждаш красив, усещаш го и вътре в себе си, и с всички фигури, движения и емоции”, с усмивка споделя Габриела.

„Спомням си първия път, в който танцувахме с Габи латино танци, те са тези, които ни събраха. Определено са голямо вътрешно удовлетворение, съчетано с приятна музика, усмихнати хора, движение и енергия”, разказва Милен.

Младите танцьори насърчават и повече момчета и мъже да се включат в танците. Те като кавалери имат основната задача да допринасят за блясъка на дамата в танцовата двойка.

SONY DSC

Габи и Милен разказаха още, че основната им цел в Школата не са изтощаващи тренировки, които повечето сме свикнали да гледаме в телевизионните формати, а  хората да се забавляват, докато танцуват и едновременно с това да учат на практика латино танците. Тренировките им преминават с позитивна нагласа, а двамата са много усмихнати, което предават и на участниците в „Ritmo Latino”.

Гостувах на техни репетиции – по салса и бачата, не мога с думи да опиша емоцията, която двамата подаряват, само докато ги гледа човек и им се възхищава. А чувството да те учат и да се забавляваш с тях е още по-вдъхновяващо. Извивките на телата им, бързината, плавните движения, езикът на душата и латино ритмите, преминаващи през нея – двамата са като едно цяло на паркета, когато танцуват…една фигура… една емоция са…едно силно и пламенно сърце!

„Дами, покажете красотата си, кавалери, осмелете се да танцувате!”, апелират младите танцьори от „Ritmo Latino”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *