БСП – ТЪРГОВИЩЕ ОТЧЕТЕ ВИСОКА АКТИВНОСТ НА ВЪТРЕШНИЯ РЕФЕРЕНДУМ НА ПАРТИЯТА

По време на организирана пресконференция областното и общинското ръководство на БСП – Търговище информираха медиите за резултатите от партийния референдум, който проведоха миналата седмица.

В брифинга взеха участие д-р Светослав Стефанов, общински председател на партията, Явор Куюмджиев, областен лидер, Илия Илиев, председател на младежката организация, Десислава Петрова и Ивелина Арсова, членове на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП Търговище.

Припомняме, че членовете на БСП трябваше да отговарят на два въпроса – по какъв начин партията да участва в изборите за президент и  вицепрезидент и с кои от другите партии БСП да преговаря за вота през есента.

Д-р Светослав Стефанов сподели, че 75% от членовете на БСП в Община Търговище са взели участие в първото вътрешно допитване на партията.

68% са гласувалите БСП да участва в коалиция с други партии и организации, 20% да подкрепят  кандидат, издигнат от инициативен комитет и 12% да се явят самостоятелно.  На втория въпрос членовете на партията са посочили 93% тя да се яви на президентския вот като Коалиция БСП – лява България. 71% са избрали партията им да преговаря с АБВ, 43% с Атака, 54% с ВМРО, 70% с Движение 21, 21% с ДПС, 35% с НФСБ и 50 % с други партии и организации.

„В община Търговище са гласували 585 членове на партията от имащите право на глас 777”, уточни общинският председател д-р Стефанов.

Следващата стъпка, която предприемат от БСП е провеждането на общински конференции, по време на които да бъдат посочени и обсъдени конкретни имена за президент и вицепрезидент. Възможно е кандидатурата на кандидат – президентската двойка на партията да бъде обявена по време на традиционния събор на Бузлуджа, който ще се проведе на 30 юли.

От ръководството на БПС – Търговище съобщиха, че общинската им конференция е насрочена за 23 юли тази година.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *