МВР – Търговище тържествено отбеляза професионалния си празник

С разнообразна и интересна програма започнаха в Търговище тазгодишните тържества във връзка с професионалния празник на МВР. От сутринта се чувстваше тържествената атмосфера на празника, за която личеше, че организаторите се бяха постарали.

На площада пред Областна дирекция на МВР – Търговище бяха издигнати българското и европейското знаме, а ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички работещи в институцията. Специални гости на празника бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Светлин Бонев, народните представители д-р Венка Стоянова и д-р Тунчер Кърджалиев, кметът на Антоново Танер Али, секретарят на общината Христалина Халачева, представители на съдебната власт и много граждани.

IMG_20160704_093118 copy_new

„В последните години стана традиция ОД на МВР – Търговище да е на челните места по разкриваемост на престъпленията. Налице е и добро взаимодействие с местните власти и конкретно с Община Търговище. Заедно реализираме дейности за обезпечаване на обществения ред, сигурност и спокойствие в областния център. Вярвам, че усилията ни ще бъдат успешни и ще отговорим на изискванията на съгражданите ни за спокоен град и села, които създават добри условия за живот, развитие на бизнес, отглеждане на деца и спокойни старини за възрастните хора”, се казваше в поздравителния адрес на градоначалника д-р Дарин Димитров.

IMG_20160704_092632 copy_new

Редом до началникът на ОД на МВР ст. комисар Николай Ненков тази година застанаха и бившите директори на институцията в Търговище – ген. Гецо Гецов, Димитър Димитров, Станимир Парашкевов, Георги Николов и предходният ръководител на РД „ПБЗН” Стоян Стоянов.

„Желая Ви здраве и сили, за да посрещате предизвикателствата, които ви поднася всеки делник и все така всеотдайно да изпълнявате тежките и отговорни служебни задължения. Убедена съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на не леката Ви професия за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията”, гласеше поздрава на народния представител д-р Венка Стоянова към всички служители в МВР – Търговище.

IMG_20160704_100008 copy_new

Областният управител Светлин Бонев също отправи пожелания за здраве, търпение и сили на работещите в системата на МВР, за да продължават да работят в името на мира и спокойствието на хората.

Силно впечатление на всички присъстващи на празника направиха демонстрациите на специализираното тактическо звено за бързи действия при ОД МВР-Търговище и на екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище.

IMG_20160704_094309 copy_new
Празненствата продължиха с награждаване на служители от областна дирекция на МВР – Търговище и турнир по стрелба с боен пистолет, в който участие взеха представители на медиите, властта и местното самоуправление. Първите места и при жените, и при мъжете спечелиха представителите на районната прокуратура – Търговище. На закритото стрелбище в сградата на ОД на МВР се проведе и състезание с боен пистолет за служители на дирекцията. А едновременно с това на стадион „Димитър Бурков” се провеждаха състезания по футбол на малки вратички и теглене на въже.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *