БСП – Търговище провежда допитване до членовете си

Явор Куюмджиев е преизбран за областен лидер на партията


По време на организирана пресконференция с журналисти стана ясно, че Явор Куюмджиев е преизбран за областен лидер на БСП – Търговище. Това се случило на проведеното първо заседание на новия Областен съвет на партията.

„Благодаря за оказаното ми доверие, съзнавайки отговорността, я поемам и както досега ще продължавам да правя всичко възможно в посока на утвърждаване на БСП в областта, с идеята да спечелим отново доверието на гражданите и да се представим много добре на президентските избори, дори да ги спечелим”, каза по време на брифинга с медиите Явор Куюмджиев.

Той разказа още, че с тази задача е натоварена и Весела Лечева, тъй като в рамките на новото Изпълнително бюро на партията, отговаря за област Търговище.  Тя е присъствала на заседанието на Областния съвет на БСП – Търговище.

„Можем да разчитаме изцяло на нейната помощ при всички наши действия оттук нататък”, заяви пред медиите областният лидер на партията.

За негови заместници са избрани д-р Светослав Стефанов, който е председател на търговищката партийна организация и Николай Черкезов, председател на БСП – Попово.

По време на първото си заседание Областният съвет на БСП е обсъдил и предстоящото партийно допитване, отнасящо се за изборите през есента.

„Близо 1500 членове на партията от цялата област ще вземат участие в допитването, което ще се проведе по правилата, утвърдени от Националния съвет”, обясни Куюмджиев пред журналистите.

На два въпроса ще отговарят членовете на БСП в областта, а именно – как да участва БСП в президентските избори – в коалиция или самостоятелно, и с кои партии е допустимо да се започнат преговори за съвместни действия за вота през есента. Социалистите информираха, че са създадени шест стационарни секции, в които ще се провежда допитването в Търговище. Шест на брой са и подвижните секции, които ще достигнат до всички села от общината.

Резултатите от допитването трябва да бъдат обобщени и изпратени в централата на партията до 3 юли 2016 г.

„Допитването до всички наши членове, относно изключително важни за партията и държавата решения е интересно и ново преживяване, което БСП ще налага занапред. Предстои ни само работа, за да дадем алтернатива на българските граждани на това управление и да можем да печелим избори”, заяви в края на пресконференцията Явор Куюмджиев.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *