ДЕЦАТА НА „ГЛАСКО” РИСУВАТ ВЪРХУ СТЪКЛО

Фоайето на Младежки дом – Търговище се превърна в работилница за детски усмивки, отдадени на изкуството. Децата на служителите на фирма „Гласко” участваха в уъркшоп по рисуване върху стъкло. Ентусиазираните творци на възраст от 5 до 15 години за първи път се запознаха отблизо с това изкуство.

glasko1

Обучител на децата бе Михаела Михайлова, която успя да им покаже някои основни техники, провокирайки тяхната фантазия. А въображението им се оказа необятно. Децата и младежите сътвориха с голямо желание красиви витражи, изобразяващи планетите, космоса, различни фигури и символи, животни, лица, къщи, слънце, балерина, цветя, надписи и др.

 

Първата задача за участниците бе да нарисуват своите картини на бял лист, след което успешно и с голямо старание поставиха контурните линии на своите изображения върху стъклото. Тогава дойде моментът за избор на цветовете и рисуване върху стъклената повърхност с бои.

През цялото време родителите помагаха на своите деца в изработването на витражите. Семействата се забавляваха, работейки в екип, вложиха старание и комбинираха идеите и фантазиите си. Въпреки че до този момент не бяха се занимавали със стъклопис, децата се справиха доста бързо, а творбите, които направиха ще им напомнят за приятното изживяване и положителните емоции.

За всички имаше почерпка, а организаторите споделиха, че имат желание да направят този уъркшоп по рисуване върху стъкло традиция.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *