Община Търговище приема номинации за годишните отличия за образование, култура и изкуство

До 30 април Община Търговище приема предложения за удостояване с Годишните награди за образование, култура и изкуство. Наградите са регламентирани в Наредбата за символиката, званията и отличията.
Предложения могат да бъдат отправени от институции, творчески съюзи, граждански организации, както и от инициативни комитети, състоящи се от не по-малко от 50 граждани с избирателни права, с постоянен и настоящ адрес на територията на общината.
Годишните отличия за изкуство и култура се връчват в следните категории: сценични изкуства; изящни, визуални и приложни изкуства; литература, публицистика, журналистика; мениджмънт и администрация на културата; културно-историческо наследство; сграда на годината или архитектурен обект; цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата; дебют.
Годишните отличия за образование се връчват на педагогически специалисти за значими образователни постижения и активна дейност за утвърждаване авторитета на община Търговище. Те за постижения в направленията за предучилищно образование, начален, прогимназиален и гимназиален е етап на средното образование. За цялостен принос се отличават педагози с дългогодишна дейност. Награди се връчват и за педагогически колектив, както и за млад учител до 33-годишна възраст.
Предложенията, заедно със съответната аргументация, се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Те трябва да са запечатани в плик, с надпис “Предложения за удостояване с Годишни отличия за изкуство и култура“ или “Предложения за удостояване с Годишни отличия за образование“.
Комисия, определена със заповед на кмета, ще разгледа номинациите и ще излъчи носителите на наградите. По традиция те ще бъдат връчени на официална церемония в навечерието на 24 май.
Наредбата за символиката, званията и отличията е публикувана в сайта на местната администрация:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative-acts/naredbi.obshtinski.savet/naredbasimvolika2022/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *