Въвеждат се противоепидемични мерки на територията на област Търговище

От  01 до 30 август 2022г. в Търговищка област влизат в сила частични мерки срещу Ковид-19. Със заповед на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ с № РД-01-122/ 28.07.2022г. се въвежда носенето на предпазни маски в лечебните и социални заведения, оптики, аптеки и дрогерии и при посещение в РЗИ.

Препоръчва се спазване на дистанция от метър и половина на местата, където се събират повече хора и работа от вкъщи, ако това е възможно. По данни на Информационния портал, област Търговище е вече в  етап 1 от Националния план. Именно поради тази причина носенето на маски на гореизброените места, както и в обществения транспорт става задължително за всички, с изключение на деца до 6 години.  Същевременно работодателите трябва да осигуряват редовно проветряване и дезинфекция, както и недопускане до работните помещения на лица със симптоми като повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други респираторни проблеми. Задължително става и провеждането на засилен сутрешен филтър в детските заведения. Ежедневен филтър ще бъде въведен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Областния координационен щаб и РЗИ- Търговище  имат готовност при промяна в епидемичната обстановка да се реагира своевременно.

Заповедта е публикувана на сайта на РЗИ- Търговище  и влиза в сила от 01.08.2022г. –понеделник.

https://rzi-targovishte.bg/doc/Z_122.pdf 

Пресцентър на областна администрация Търговище

Телефони: 0601/61341;

http://www.tg.government.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *