С ТРИ КОНЦЕРТНИ ПРОЕКТА ГЕОРГИ ХРИСТОВ СТАРТИРА НАЦИОНАЛЕН ЮБИЛЕЕН ТУР’2022

ДВЕ ЦЕЛУВКИ –  така е озаглавен единият от концертните проекти от юбилейния концертен тур  “40” на поп звездата Георги Христов, който стартира през юни 2022 година.

Десетки са комплиментите, наградите, заслугите, които обикновено се изписват пред името на Георги Христов!  Носител на две награди от фестивала Златният Орфей , два пъти печели “Мелодия на годината” , печели и фестивала “Бургас и морето”, радио конкурса на БНР “Пролет” и много други , голяма част от които са извън България на международни прояви.

Единствения и неповторим български поп изпълнител пее на 5 езика, има записани 18 албума, в които са включени балади, диско, латино, рок и фолклор от различни краища на България..

Най – малко коментираната фестивална победа на Георги Христов обаче се оказа и най-голямата,със световен приз.

През 1997 година в Лос Анжелис Жоро влиза в музикална “битка” с изпълнители от целия свят пред 32 членното жури на Световния фестивал на изкуствата САЩ . Българският изпълнител се явява с песента на Джон Ленън и Пол Макартни  “Help!” –  български аранжимент на покойния композитор Васил Папазов и достига до финал.                                                                      Интересното в случая било, че музикалното разузнаване е влязло в действие и поп изпълнителя от Русия,  се явява със същата песен – огромен школуван глас, който трябвало да победи фаворита до момента – българската звезда. Българинът обаче се оказва непобедим. Изключителният глас, невероятната артистичност и… безупречен финал , изпълнен от Христов в позиция свит и легнал, докато микрофона е на самата сцена, а не в ръката, и въпреки това с абсолютна микрофонна техника, изправят и жури, и публика на крака, а  продължителни аплодисменти още преди финала на Световния фестивал по изкуствата показват, че българинът Георги Христов няма конкуренция. Така голямата награда, диплом  и златен медал часове по-късно отлитат за България.

Да, Георги Христов наистина има  ДВЕ ЦЕЛУВКИ ! От Бог и Съдбата !

През юни започва  лятното турне на мега звездата от Добрич – 09 юни- летен театър, Търговище – 13 юни- драматичен театър, Разград – 14 юни – Общински културен център, Силистра – 15 юни – драматичен театър.

Неповторимият Георги Христов ще сподели още интересни истории от 40-те години на сцена и ще изпълни най – големите хитове от издадените до сега осемнадесет албума.

Билети за концертите се продават в мрежата на Ивентим.бг,касите на театрите,  пред НЧ “Йордан Йовков” в  Добрич и на място до деня на концертите.

 

Иван Иванов, Арт мениджър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *