Вандали унищожават коледната украса в Търговище

В ход е монтажът на коледната украса в Търговище. В празнична премяна вече са елхата на площад „Свобода“, както и сградата на Общината. Поставени са и светещи транспаранти в различни точки на града. Днес се монтира и т. нар. „звездно небе“ на ул. „Васил Левски“.

За съжаление, още преди да е приключил монтажът, започнаха вандалските прояви и посегателства върху празничните украшения и светлини.

Различни граждани си позволяват да дърпат и увреждат украсата в присъствието на служители, които в момента я монтират. През вчерашния ден семейства с деца са смъквали и ритали орнаменти от елхата на площад „Свобода“. Демонтирани и повредени са и светлини, поставени на едно дръвчетата в центъра.

Припомняме, че в централната градска част на Търговище има изградена система за видеонаблюдение. Всички записи от камерите са предадени на Полицията, с цел установяване на извършителите.

Апелираме всички, които станат свидетели на подобни прояви, да сигнализират своевременно на дежурния телефон в Общината 0601 68 691или на тел. 112.

Нека бъдем отговорни, за да се радваме на една красива градска среда за Коледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.