Вандали унищожават коледната украса в Търговище

В ход е монтажът на коледната украса в Търговище. В празнична премяна вече са елхата на площад „Свобода“, както и сградата на Общината. Поставени са и светещи транспаранти в различни точки на града. Днес се монтира и т. нар. „звездно небе“ на ул. „Васил Левски“.

За съжаление, още преди да е приключил монтажът, започнаха вандалските прояви и посегателства върху празничните украшения и светлини.

Различни граждани си позволяват да дърпат и увреждат украсата в присъствието на служители, които в момента я монтират. През вчерашния ден семейства с деца са смъквали и ритали орнаменти от елхата на площад „Свобода“. Демонтирани и повредени са и светлини, поставени на едно дръвчетата в центъра.

Припомняме, че в централната градска част на Търговище има изградена система за видеонаблюдение. Всички записи от камерите са предадени на Полицията, с цел установяване на извършителите.

Апелираме всички, които станат свидетели на подобни прояви, да сигнализират своевременно на дежурния телефон в Общината 0601 68 691или на тел. 112.

Нека бъдем отговорни, за да се радваме на една красива градска среда за Коледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *