Бедствено положение е обявено в населени места на община Антоново

Със Заповед на кмета на Община Антоново Хайредин Мехмедов е обявено бедствено положение в 33 населени места на територията на общината.

Областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов, съвместно с директора на ОДМВР-Търговище старши комисар Мариан Михайлов, посетиха спешно най-засегнатите от бедствието села.

Своевременно са предприети необходимите действия. Създадена е организация започистване на пътищата от наноси, паднали дървета и клони, както и отводняване назасегнатите къщи, под ръководството на комисар Стефанов директор на РДПБЗН-Търговище.  Подсигурено е снабдяването на населението с продукти от първа необходимост. Подадено е уведомление до ръководството на РДСП-Търговище за оглед на щетите. Лично директорът на РДСП-Търговище Гергана Георгиева е ангажирана за опис на засегнатите от бедствието райони и за оказване на съдействие при възможност за подпомагане.

Обилните валежи през последните часове са предизвикали покачване нивото на реки и дерета в по-голяма част от населените места. Наводнени са къщи. Към момента с над 70% наводнени къщи е засегнато с. Стара речка. Има паднали клони и дървета. Замърсени и затлачени са пътищата в региона. В други населени места е преминал смерч, който е увредил, а на места и изцяло унищожил покривните конструкции на къщи и стопански постройки.

Уведомени са кметовете и кметските наместници на всички засегнати населени места, както и членовете на Доброволното формирование към Община Антоново да се включат активно в спасителните дейности.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *