Празник изненада подари Община Търговище

Празник изненада подари Община Търговище на участниците в инициативата “Вече знам”. В нея се включиха 50 второкласници от град Търговище. Те бяха целева група при  първоначалното обявяване на инициативата през 2019 г., но по обективни причини тя не бе реализирана през 2020 г.

Празникът бе с участието на микробиолога Явор Денчев, който представи по забавен и интерактивен начин детски научен клас, с демонстрации и експерименти от сферата на химията, физиката и биологията.
По време на тържеството децата научиха и подробности за герба, девиза, знамето и химна на Търговище.
В Алеята на знанието пък бяха изложени всички писма, постъпили в Общината, в рамките на инициативата.
Грамоти за участието си получиха: 2 “а” и 2 “б” клас на IV ОУ “Иван Вазов”, с класни ръководители Марияна Маринова и Шермин Ахмедова; 2 “г” клас на I СУ “Св. Седмочисленици”, с класен ръководител Любомира Долапчиева. Отличия за индивидуалното си участие получиха Емил Радославов от 2 “г” клас на II СУ “Проф. Никола Маринов”, с класен ръководител Калина Георгиева и Габриела Георгиева, 2 “д” клас в I ОУ “Христо Ботев”, с класен ръководител Румяна Иванова.
Припомняме, че ж елаещите да се включат в инициативата трябваше собственоръчно да напишат кратък текст на тема “Моят любим ден в училище”, след което да го поставят в плик за писмо и да го поставят в пощенската кутия, разположена в Община Търговище.
Идеята на инициативата е да мотивира индивидуалното личностно развитие на децата, да стимулира гражданската им ангажираност и по-активното им участие в културно-образователни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *