Община Търговище публикува избирателните списъци за изборите за народни представители

Община Търговище публикува избирателните списъци на гласоподавателите в общината във връзка с предстоящите избори за народни представители на 11 юли. Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефоните в отдел ГРАО: 0601/6 87 53 и 0601/6 87 60.

При установяване на несъответствия гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в срок до 3 юли. До 26 юни пък се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Също до 26 юни е срокът гражданите с трайни увреждания да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна кутия. Те трябва да приложат и решение на ТЕЛК/НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс, такава секция се образува при заявяване на желание от поне 10 избиратели.

Всички заявления могат се подават в отдел ГРАО в Общината или онлайн, на e-mail: obshtina@targovishte.bg, без да е необходим електронен подпис.

Освен онлайн, в Търговище избирателните списъци ще бъдат обявени и в клубовете на пенсионера и Центъра за административно обслужване на Общината. В населените места те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, читалищата и други обществени сгради.

Избирателните списъци, местата за обявяването им, както и образци на всички заявления, са публикувани на адрес: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=430

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *