ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА РАБОТИМ ТАКА, ЧЕ ХОРАТА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ВЯРВАТ…

Д-р ЕМИЛ АБАДЖИЕВ, завеждащ АГО към МБАЛ-Търговище

-Д-р Абаджиев, говори се за бум на бебетата в последно време, пред вид ковид ситуацията, вашият коментар?

  • Не, не съм много сигурен в това- и в национален мащаб, и на местна почва. Доколкото си спомням, в края на 2019 г.година броят на новородените беше почти равен на тези през 2018 г. Същото се получава и сега- в края на 2020 г. са регистрирани под 600 раждания при нас-толкова, колкото и през предходната година. Такива са фактите, такава е статистиката, не може да се каже, че ковид ситуацията е създала условия за стимулирането на раждаемостта.

-Как във Вашето отделение се проектира коронакризата, д-р Абаджиев?

– Не мога да кажа, че ковид ситуацията  променя работния ни процес. Разбира се, работим по силата на разпоредбите на Министерството на здравеопазването, работим само спешни състояния, но не може да си позволим нуждаещите се от нашата медицинска помощ да не бъдат обслужвани. Тези дни дойде прекрасната новина за възстановяване на плановите операции- редица пациенти отдавна чакат за това. Така че лека полека се възвръща пълния характер и обем от дейности в нашето отделение.

-Имате ли болни и карантинирани медицински работници?

-Както навсякъде, имаме карантинирани, но без тежки последствия.

-Самият Вие прекарахте ли ковид -19?

– Засега поне не знам да съм го карал.

– Ще се ваксинирате ли?

– Със сигурност, но не веднага…

-Как ще поздравите колегите си от АГ –отделението за празника?

-Първо ще кажа, че ние никога не сме били в подобна невъзможна ситуация да не празнуваме „на живо” нашия професионален празник . Но обстоятелствата сега наложиха това. Пожелавам на всички, работещи в АГО в МБАЛ-Търговище преди всичко здраве И всички ние от отделението да продължаваме да работим така, че хората да продължават да ни вярват!

Разговаря ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *