Към търговищките лекари – с респект и уважение!

По традиция, още от 1996 г., днес-19 октомври,  отбелязваме Деня на българския лекар .

За съжаление, през последните дни всички сме особено  тревожни  от ковид-ситуацията в Търговищко,  а здравният министър проф.Ангелов призова:“Не пътувайте до Търговище, ако това наистина не Ви се налага…“, тъй като градът ни попада в т.нар. „червена зона“, където заболеваемостта е над 120 на 10 000 души. Оставяме настрана цинизма на някои, които продължават да твърдят, че такава зараза няма. На последния кризисен щаб и на последвалата пресконференция в областното управление в края на миналата седмица, бяха изнесени стряскащи данни относно овладяването на ковид-кризата в трите болнични заведения- в Търговище, Попово и Омуртаг. 

За сведение, само в Търговищката болница, с COVID-19, бяха регистрирани по над 40 души почти всеки ден от миналата седмица. Не закъсняха и мерките. Бяха затворени за два дена за дезинфекция  две училища-СУ „Св.Седмочисленици“ /където има регистрирани 7 учители със заразата/, както и Второ СУ“Проф.Н.Маринов“.   Пристъпи се и към редица мерки и засилване на контрола / затваряне на пенсионерски клуб, по-сериозно наблюдение в увеселителните заведения и търговските вериги  и др./, а кметът д-р Дарин Димитров призова за още по-строг обществен контрол, за спазване на лична хигиена, дистанция и носене на маски.

Дано извоюваната тези дни  лаборатория за писиар тестове и в Търговищката болница допринесе за по-оперативното откриване на болестта и своевременното й лечение.

 Но нека поне днес , на професионалния им  празник ,  кажем добра дума за търговищките лекари, които въпреки трудното, въпреки пряката заплаха за живота им, те пак са на първата линия, те са тук-в Търговище, в България, и само поради този факт дори ,  те заслужават нашите горещи адмирации!“З“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *