Кметът на Търговище с отличие от НСОРБ за принос в местното самоуправление

Община Търговище с Етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров спечели годишната награда на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) за принос в развитието на местното самоуправление. Това се случи на тържествена церемония в София, организирана от НСОРБ по повод Деня на българската община – 12 октомври.

Призът бе връчен на д-р Димитров от министъра на финансите Кирил Ананиев. Кметът е отличен в категорията за големи общини. Наградата се връчва на градоначалници, с изявен принос за развитието на местното самоуправление, за предоставяне на качествени услуги на гражданите, за активно взаимодействие и подкрепа за други общини. 

 „Тази награда е и за всички колеги кметове. Защото ние сме заедно. Независимо от политическите си различия, заедно със Сдружението, успяваме да усъвършенстваме политиките, касаещи местното самоуправление. Благодаря и на моите съграждани, които със своята взискателност, са най-големият дар“, заяви д-р Дарин Димитров.  

По време на церемонията министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова връчи на д-р Димитров успешно защитения от Общината Етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа. Той се връчва за периода 2020-2022 г. Етикетът е морална награда, която се присъжда за покриване на изискванията за качество на предоставяните административни услуги и служи за стимул за подобряването им. 

Това е пети Етикет за иновации и добро управление, който защитава Община Търговище. На церемонията днес с него бяха отличени 23 общини от всички 265 в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *