Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ: ДА СИ КМЕТ НЕ Е РАБОТА САМО ПО 8 ЧАСА НА ДЕН

12 октомври-Ден на българската община

Как преминава един работен ден на търговищкия кмет?

Празнично хоро за 3 март.

В 8.05 ч. всяка сутрин кметът д-р Дарин Димитров приема доклада на експертите по сигурността за получените през нощта сигнали за инциденти или нередности.  

Всеки понеделник пък започва с традиционната оперативка на ръководния екип на Общината, на която се набелязват предстоящите цели и задачи. Дава се отчет за свършената работа и хода на изпълнение на настоящите дейности и проекти.  

“Освен седмичната оперативка, работни срещи със зам.-кметовете, директорите на дирекции, общинските предприятия и другите експерти правим всеки ден. Работата изисква да бъдем гъвкави и заедно да търсим бързи и ефективни решения на различни въпроси и казуси”, разяснява кметът д-р Димитров.  

Работният ден продължава с преглед на пощата и резолиране на писмата към ресорните зам.-кметове или служители, които трябва да им отговорят и да се заемат с решаването на въпросите, поставени от гражданите.  

Чести са и проверките на ремонтните дейности в града. В момента Общината ремонтира парк “Роден кът”, започва разширяването на бул. “Трайко Китанчев”, ремонтират се улици, тротоарни настилки и други. “Едно от най-добрите ни решения бе да започнем възлагането на ремонтите на общинските ни предприятия. Това спестява до 20-30% от разходите за ремонтите, в сравнение с възлагането им на външни фирми. Това, от своя страна, ни позволява да обновяваме и повече обекти. ОП “Флора” ремонтира парковите пространства, детските площадки. Парк “Роден кът” се превръща в чудесно място за отдих и разходки. Толкова много семейства виждам всеки път, когато го посетя. А това значи, че на хората им харесва и са доволни, че имат такава придобивка”. БКС правят нови тротоари, като в момента са в кв. Въбел. Те ремонтираха и терена на тенискортовете. До края на годината трябва да започнем благоустрояването и на квартала в района на ул. “Скопие”, казва д-р Димитров. 

Среща с медиите.

След направените проверки, в следобедните часове отново идва ред на пощата. Подписва се и голям обем изходящи от администрацията документи.  Продължават и срещите – както предварително уговорените с представители на различни институции, така и непланираните, по спешност. “Разбира се, срещи имам не само в в Община Търговище, но и извън администрацията. Провеждам и срещи с кметове от страната. Тази комуникация е изключително важна, тъй като в следващия програмен период 2021-2027 част от проектите ще могат да се изпълняват съвместно от няколко съседни общини”, казва д-р Димитров. Със съжаление отбелязва, че заради епидемичната обстановка, за момента са преустановени редовните приемни дни с гражданите в Общината. Като тяхна алтернатива обаче кметът решава да провежда своя виртуална приемна на живо във фейсбук страницата си. Всеки може да зададе въпрос, а кметът отговаря. “Много хора гледат живите включвания, въпросите винаги също са много, от различно естество и се старая да отговарям на всички. Получавам и голям брой лични съобщения. На тях обаче рядко имам възможност да отговарям, но искам хората да знаят, че чета всичко и препращам сигналите и молбите им към съответните общински предприятия или служители”, обяснява кметът.  

В късния следобед и ранните часове на вечерта традиционно пък се провеждат различни културни събития, които кметът винаги се старае да уважи. “Получавам покани за много културни събития, чествания на годишнини и други поводи и наистина се опитвам да бъда на колкото се може повече от тях”, заявява кметът. Споделя, че след тези събития често се налага да се връща на работното си място. “Да си кмет не е работа по 8 часа на ден. Винаги има още какво да направиш. Има и извънредни ситуации, които изискват незабавна реакция. Каквито и трудности да има, не съжалявам за нищо и съм уверен, че усилията си заслужават, защото тези усилия са в в името на Търговище и това да живеем в един по-добър и уреден град”, категоричен е кметът.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *