Осем са новите случаи на коронавирус в област Търговище

Нови осем случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. 

Диагностицирани са две двойки съпрузи от гр. Търговище и гр. Попово. Състоянието им не налага хоспитализиране. Заразени от областния град са жена на 43 г. и мъж на 53 г., контактна в дома им е единствено тяхната дъщеря, на която е взет секрет за вирусологично изследване. До получаване на резултата паралелката, в която се обучава ученичката, е поставена под карантина и преминава на дистанционно обучение. Инфектираната с коронавирус жена е служител на РЗИ – Търговище, поради което днес, 29.09.2020 г., са взети проби за изследване от целия екип на Инспекцията. Новозаразените съпрузи от гр. Попово са на 53 и 65-годишна възраст. Установен като контактен е техният син /безработен/, който към момента няма оплаквания.

Заболял е мъж на 42 г. от гр. Попово, хоспитализиран в средно тежко състояние, в УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна на 27.09.2020 г. Пациентът работи в РУ – Попово, като за последно е бил на работното си място на 21.09.2020 г. За резултата му е уведомен началникът на Управлението, както и директора на училището, в което се обучават контактните му две деца. В дома му контактни са още 2 лица. Към този момент всички са без оплаквания. 

В Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище е хоспитализирана диагностицирана с COVID-19 жена на 36 г. от с. Долно Козарево, общ. Омуртаг. Същата работи в завод към стъкларския холдинг край гр. Търговище, като не е била на работа от 19.09.2020 г. Сред контактните й общо 4 лица има и дете в ученическа възраст. 

Диагностициран с коронавирус е и ученик на 12 г. от гр. Търговище, поставен под домашна карантина като контактен на своята майка, за чийто положителен резултат съобщихме вчера. Своевременно са били връчени предписания за спазване на домашна изолация на всички съученици на момчето – ученик в VI клас на I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище. Учебният процес преминава в електронна среда.  

Под домашна карантина е поставена и жена на 58 г. от гр. Търговище, дала положителна проба за COVID-19. Карантинирани са и домашните й контактни – общо 3 лица, сред които и дете, посещаващо детска градина. 

За новорегистрираните случаи са информирани личните лекари на заразените и контактните им лица, работодателите на работещите и директорите на детските и учебни заведения. Епидемиологичните проучвания продължават.

Към днешна дата в област Търговище под домашна карантина са поставени общо 212 лица. 84 от тях са с положителни резултати за COVID-19, а останалите 128 души са техни контактни лица. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *