Нови седем положителни случая на COVID-19 в област Търговище

На 19.09.2020 г. в Националната информационна система са регистрирани 7 положителни случая на COVID-19 за област Търговище.

Четирима от новодиагностицираните са служители на шивашка фирма от гр. Търговище, в която досега бяха потвърдени четири случая на коронавирус. Заразени са две жени на възраст 48 г. и 57 г. от гр. Търговище. Заболяването им към момента протича без симптоми и са им връчени предписания за домашна карантина. Жена на 44 г. и мъж на 46 г. от гр. Търговище, работещ като техник в предприятието, също са дали положителни проби за COVID-19. И двамата са имали характерни симптоми, поради което са  хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.
Ръководството на фирмата е организирало тестуването на общо 30 служители на 17.09.2020 г., били в най-близък контакт със заразените дотогава лица. Във връзка със създадената ситуация за 21.09.2020 г. е договорено изследването на други 167 служители и работници.
Други двама мъже на възраст 68 г. от с. Плъстина, общ. Омуртаг и на 74 г. от гр. Търговище също са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на областната болница. И двамата са с оплаквания в здравословното състояние.
Във Вътрешно отделение на МБАЛ- Попово е настанена за лечение жена на 59 г. от гр. Попово. Пациентката е била в контакт с по-рано диагностицирания й син, потвърден на 14.09.2020 г.
Всички домашни контактни на новозаразените лица са поставени под домашна карантина.
Информация за случаите е подадена до личните лекари на заразените и техните контактни лица.
Епидемиологичните проучвания продължават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *