Започва прием на заявления за Общинския фонд „Ин витро“

Започва вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми в община Търговище. Заявленията за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Общината до 30 септември.

Съгласно Правилника, уреждащ дейността на Общинския фонд „Ин витро“, всяка от одобрените двойки ще получи до 2 500 лв. за изследвания и процедури. Ако кандидатите са повече от предвидените средства, с предимство са тези, които не са ползвали държавно подпомагане или финансиране от Общината.

Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатурите ще излезе с решение в началото на месец октомври.

4 семейства бяха одобрени за финансиране от Общинския фонд след първия за годината прием на документи, обявен през март. През предходната 2019 г. подпомогнати бяха общо 13 двойки.

16 са вече родените деца благодарение и на Общинския фонд от създаването му през 2012 г. до днес. От началото на годината до момента са проплакали 2 бебета.

35 000 лв. е бюджетът на Общинския фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми през 2020 г.

Списък с всички необходими документи и условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/index.php?nav=304

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *