Единадесет са новите случаи на коронавирус в област Търговище

Общо 11 лица са диагностицирани с коронавирусна инфекция жители на област Търговище през изминалото денонощие. Всички живеят в община Попово.

Сред тях са 7 лица от домашните близки на две жени, заразяването при които бе установено съответно на 21.08. и на 23.08.2020 г. Има и четирима инфектирани в шивашка фирма в гр. Попово, за първия случай от които съобщихме вчера – 25.08.2020 г.

Както вече ви информирахме, първоначално диагностицирана с COVID-19 бе жена на 57 г. от с. Зараево, общ. Попово, работеща в шивашки цех в гр. Попово. Същата е приета за лечение на 24.08.2020 г. в СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков” – гр. Русе, с повишена температура и кашлица. Направеният PCR-тест потвърждава заразяването. От извършената проверка на работното място е установено, че има още три заразени лица – две от които са настанени за лечение в МБАЛ – Попово с диагноза бронхопневмония. Взети са им секрети за вирусологично изследване, които потвърждават заболяването. Заразяване с COVID-19 е установено и при жена в добро здравословно състояние, на която е връчено предписание за 14-дневна самоизолация.

Считано от днес, 26.08.2020 г., шивашката фабрика е освободила всички свои работници за ползване на годишен отпуск в период до 15.09.2020 г. На най-близките контактни с новозаразените са връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина. Обсъждат се и други мерки и действия, с цел ограничаване разпространението на заразяване във фирмата.

Останалите седем заразени са домашни контактни на жени на 31 и 39-годишна възраст от гр. Попово, за които вече потвърдено инфектиране. Сред тях има и четири деца, три от които малолетни. Всички новозаразени са били в период на домашна изолация.

Резултатите им се позитивираха, след като профилактично бяха взети секрети за вирусологично изследване от общо девет лица, с които първоначално диагностицираните са били в домашен контакт.

Заразяването е установено при двама мъже на 44 и 54-годишна възраст, жена на 54 г., девойка на 14 г., две момичета на по 7-годишна възраст и момче на 2 г. Към момента заболяването при всички тях протича без симптоми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *