Заместник областният управител участва в официалното откриване на детски отдел към читалището в с. Пробуда

Днес, 29.07.2020 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров бе сред официалните гости при откриването на новоизграден детски отдел за игра към читалище „Родина – 1927”, с. Пробуда, общ. Търговище. Г-н Димитров и секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева прерязаха лентата на новата стая за игра и обучение на най-малките жители на селото.

„Поздравявам Ви за инициативността и адаптивността към реалните нужди на нашите съграждани. Защото необходимостта от специално отношение към децата от най-ранна възраст е от същинско значение за тяхното израстване като интелигентни, будни млади хора, от каквито се нуждае както региона ни, така и цяла България!” – заяви заместник областният управител и благодари за честта да участва в този значим за жителите на с. Пробуда момент.

Помещенията на детския отдел в селото са изцяло обновени от Община Търговище, като са изградени с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“, София и Фондация „Телус Интернешънъл България”. Тук ще бъдат провеждани разнообразни занимания с деца, чрез съвременни подходи и програми, с цел да се придобият важни способности и умения.

На церемонията по откриването присъстваха още г-жа Росица Петрова – изпълнителен директор на Фондация за децата в риск по света, г-жа Емине Якубова – председател на Общински съвет – Търговище, г-жа Невена Маджарова – изп. директор на Клуб на НСО – Търговище и др. Пред присъстващите г-жа Росица Петрова отбеляза, че „читалищата са средищата на духа в България” и благодари на екипа на НЧ „Родина – 1927”, с. Пробуда за това, че приема подкрепата на детското развитие, базирани на програмите под общото название „Елементът игра”, като лична кауза.

„Горди сме, че нашето читалището вече е част от мрежата организации, прилагащи алтернативни занимания, подкрепящи развитието на децата от най-ранна възраст”, сподели секретарят на културното средище г-жа Анета Кирчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *