Откриха детски отдел към читалището в Буховци

Официално бе открит новият детски отдел към читалището в село Буховци. На тържеството присъстваха секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, зам.-областният управител Панайот Димитров, изпълнителният директор на Клуба на нестопанските организации (НСО) Невена Маджарова, секретарят на  читалището Здравка Бонева, жители на селото и други.

В новия отдел са създадени условия за игра, четене и обучение. Средствата за ремонта на помещението са осигурени от бюджета на Община Търговище. Монтирана е нова PVC дограма, подменени са всички инсталации и е извършен освежаващ ремонт. 

Клубът на НСО, пък, ще реализира в отдела т.нар. програма „Библиотека на играчките“. За целта са закупени цветни, дървени играчки, които подпомагат общата и фината моторика, общуването и социално-емоционалното развитие. Програмата е насочена към децата на възраст от 2 до 4 години от селото. Целта е да се подпомогне ранното им развитие, чрез създаване на условия за игра.

Нов детски отдел ще има и в читалището в село Пробуда. Очаква се откриването да бъде през идната седмица. Ремонтните дейности там също са финансирани от Община Търговище. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *