НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ДА ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ!

Горещо лято. Юлски горещини и политически летни бури, протести. Площадите са изпълнени с млади хора, които със самочувствие отстояват гражданските си права. Нашите деца- хлапетата от раменете на бащите си, които ги носеха по митингите преди 30 години, сега носят върху раменете си собствените си хлапета.

Винаги съм вярвала, че новото поколение ще промени България. Пред тях е бъдещето им и те искат да го живеят в правова държава, където законите се спазват, институциите работят в името на правата им, сигурността им и свободите им. Прозрачност, отговорност и контрол, сигурност, че парите им се харчат отговорно и целесъобразно, така както е в „белите”държави, където те вече опитаха меда и жилото на имигрантския живот.

Културно поведение, вода и цветя, уважение към труда на полицаите, които работят за това те да имат спокойствието и сигурността да отктояват конституционното си право да изискват и да отстояват своите демократични права на протеста срещу натрупаното обществено недоволство.

Техният протест не е социален, те не искат пари, те искат добри условия, за да печелят парите си със своя труд. Не е и политически. Те категорично не искат да бъдат „яхвани” от статуквото на сегашните политически партии вече достатъчно компрометирани. Техният протест е породен от  моралният дефицит на досега управляващите партии, и това е голямото им предимство и гаранция за успех.

Не съм пристрастна, не заемам позиция. Просто много бих искала нашите внуци да имат добро бъдеще, за да останат в България децата на България.

НИНА АНДРЕЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *