Министърът на отбраната Красимир Каракачанов присъства на изпитания на бойна техника в Търговище

Oбластният управител г-н Митко Стайков посрещна в Търговище министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Те бяха в Търговище, за да наблюдават демонстрация по изпитания на ремонтирана танкова техника в „ТЕРЕМ – Хан Крум” ЕООД – гр. Търговище. 

В демонстрацията бе изпитана изправността на последните два танка Т-72, ремонтирани в завода – част от поръчка за обновяване на общо 13 машини, изпълнена в периода януари 2019 г. – юли 2020 г. “Подобен заводски ремонт на танковете не е правен от 10 години”, посочи министър Каракачанов и заяви, че се очаква Министерство на отбраната да обяви нова процедура за ремонт на още 5 танка в дъщерното дружество на ТЕРЕМ в Търговище. 

„Моята амбиция е до края на този мандат да свършим толкова работа, колкото не е вършена в последните 30 години“, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той подчерта, че целта е да бъде модернизирана и повишена боеспособността на Българската армия. В тази връзка г-н Каракачанов поясни, че към момента продължават процесите за повишаване на бойните способности на армията, като същевременно се изпълняват поръчки за ремонт и модернизация на съществуващата техника и придобиване на нова. По негови думи в последните години се влагат значителни средства – общо над 4 млрд. лв., за модернизация на Българската армия. Средствата предстои да бъдат изплащани в следващите 7 до 11 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *