Безработен мъж от Попово е диагностициран с COVID-19

42-годишен безработен мъж от гр. Попово е дал положителна проба за коронавирус. Резултатът от изследвания PCR-тест е регистриран на 17.07.2020 г.

Новозаболелият се е оплакал от  повишена температура, обща отпадналост и хипертония преди седмица. Потърсил личния си лекар, който му назначил лечение в домашна среда. Пациентът е почувствал подобрение, но от здравното заведение му направили контролна графия, която показала наличие на двустранна бронхопневмония.

Веднага е изследван за COVID-19 с бърз тест. Резултатът бил отрицателен.

Във връзка с предстоящо заминаване в чужбина, заболелият е пожелал да бъде изследван с PCR-тест в референтна лаборатория в гр. Разград, откъдето доказват заразяването.

Своевременно е уведомен и му е връчено предписание за домашна самоизолация. Назначено му е сериозна антибиотична програма на лечение, без да се налага хоспитализиране. За случая е информиран и личният му лекар, който ще осъществява необходимото наблюдение.

Установени са контактните лица – общо 7 души от семейството на заболелия, живеещи в общо жилище в гр. Попово, както и други 4 лица – също роднини, контактували с него през последните дни. Всички са получили предписания за поставяне под 14- дневна карантина. Никой от контактните лица към момента не е проявил симптоми на заболяването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *