Нова положителна проба на COVID-19 за област Търговище

Един нов случай на заразяване с коронавирус при жител на област Търговище е установен през изминалото денонощие, съобщава председателят на Областния кризисен щаб г-н Митко Стайков.

При хоспитализиране в болница в гр. Русе е тестван жител на с. Дралфа, общ. Търговище. Резултатът от взетата проба за PCR-изследване е положителна. Пациентът е приет с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Към момента има леко повишена температура и кашлица.

Новозаразеният е на 79 години. В дома си е живеел заедно със своята съпруга, син, снаха и техните  две деца. Всички те са поставени под домашна карантина. Днес ще им бъдат взети проби за PCR-изследване. Заедно с кмета на населеното място ще бъдат определени по-възлови места в селото, където ще се вземат проби от местни хора на случаен принцип. Ще се установяват и контактни лица на членовете на семейството му.

На място в с. Дралфа работят екипи на РЗИ – Търговище и на ОД МВР – Търговище.

През днешния ден предстои да бъдат взети проби за повторно PCR-изследване на заразените с коронавирус 4 жени от с. Подгорица. Към момента, близо десет дни след установяване на заболяването, тяхното здравословно състояние е добро. В добро състояние е и 51-годишната пациентка с COVID-19, настанена за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *