Няма новозаразени с коронавирус в област Търговище

Няма данни за нови случаи на заразяване с коронавирус в област Търговище. Днес – 16.06.2020 г., са получени резултатите от 16 броя PCR-тестове, изследвани в лаборатория по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Света Марина” – гр. Варна. Всички са ОТРИЦАТЕЛНИ.

14 от подадените за изследване проби са набрани от близки и контактни лица на заболелите от COVID-19 жители на с. Подгорица, община Търговище. На 12.06.2020 г. бе установено, че жена на 58 г. е инфектирана с коронавирус. Същата бе приведена за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище. В следствие на рязко влошаване в здравословното състояние, около 17 ч. вчера – 15.06.2020 г., тя почина. По-рано вчера стана ясно, че 4 жени – нейни близки и контактни лица, също са заразени. Всички бяха поставени под домашна карантина, без да се налага хоспитализиране. В селото бе извършена дезинфекция. Своевременно бяха издирени лицата, имали контакт с новозаразените. Бяха взети проби за вирусологично изследване от техни близки лица, от кмета на населеното място, персонала в местната детска градина и др. Всички резултати са ОТРИЦАТЕЛНИ.

Поради необходимост от пътуване за лечение в страната, е направен PCR-тест на 48-годишен мъж от гр. Търговище. Изследван е и 65-годишен пациент на МБАЛ – Омуртаг. Резултатите им са ОТРИЦАТЕЛНИ.

Към момента общият брой на направените тестове за заразяване с коронавирус на жители на област Търговище е 903.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *