ОИЦ – Търговище награди победителите във виртуалния конкурс „Пътешествие под карантина”

11-годишната Велиана Ангелова от Търговище е големият победител в онлайн съревнованието за снимка/видео „Пътешествие под карантина”, което Областният информационен център – Търговище организира в навечерието на 9 май – Ден на Европа. Нейният видеоклип събра 234 гласа подкрепа. Момичето, което е IV клас в СУ „Св. Седмочисленици” мечтае да пътува до Италия. Извънредната обстановка заради коронавируса осуетява плановете на семейството за пролетна екскурзия до страната на Ботуша, сподели Велиана при връчването на наградата. Тя обаче вярва, че ще осъществи плановете си да пътуват до европейската държава още това лято.

На второ място във виртуалния конкурс е Берк Басриев – ученик в 10 клас в СУ “Васил Левски” гр. Опака. От неговия видеоклип, с подкрепа от 130 гласа научихме, че любимата му туристическа дестинация е Германия. 

Красивата мечта на Анжела Стоянова, която се класира на третото място, е о-в Закинтос, Гърция. Тя е ученичка в  IV  клас в ОУ “Любен Каравелов” гр. Попово, а снимката й беше харесана от 109 души.

Според регламента на конкурса тримата събрали най-много харесвания на поста си получиха грамоти и предметни награди от управителя на ОИЦ – Търговище Милчо Тонев.

Поощрителни отличия за оригинални и атрактивни послания има и за групово участие на деца от НЧ,,Просвета-1901” с.Писанец, обл. Русе и от ОУ „Хр. Ботев” с. Камбурово, общ. Омуртаг.

Благодарим на всички участници, на техните родители и учители, на техните поддръжници. Не е възможно да бъдат наградени всички, но всеки, който твори и мисли за света, който отдели време и ум заслужава похвала, насърчение и подкрепа. Вярваме, че кризата с коронавируса скоро ще отмине и всички ще могат да стегнат куфарите и да се отправят към избраната европейска дестинация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *