Няма данни за нови заразени с COVID-19 жители на област Търговище

От началото на извънредното положение в Р България до 12.05.2020 г., на територията на област Търговище са били карантинирани общо 1830 лица. За 1207 от тях 14-дневният период на домашна изолация вече е изтекъл. Под наблюдение остават 623 жители. Всички те подлежат на ежедневен контрол от служители на РЗИ и ОПЛ.

В лабораторията по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна са направени PCR-изследвания по общо 304 проби, взети от жители на Търговищка област. Всички получени резултати са ОТРИЦАТЕЛНИ, с изключение на регистрирания с COVID-19 пациент, настанен за лечение в МБАЛ – Търговище – мъж на 53 г. от с. Зараево, общ. Попово.

От началото на седмицата до момента в Търговище са взети проби за вирусологично изследване на 38 лица. В това число са изследвани 8 души – медицински персонал и пациенти, от Отделение по хирургия при МБАЛ – Търговище, 22 лица, работещи в Хоспис (Дом за стари хора) – Търговище, както и 7 служители и 1 дете от КЗСУ – Търговище. Получените резултати са ОТРИЦАТЕЛНИ.

Направени са и 13 броя бързи тестове на контрольори от Национално ТОЛ-управление – клон Търговище, работили на контролно-пропускателните пунктове на областния град. Техните резултати също са ОТРИЦАТЕЛНИ.

Взети са проби за PCR-изследване на медицинския персонал от II Вътрешно отделение на МБАЛ – Т-ще. Очаква се резултатите да станат ясни в рамките на деня.

Всички, ангажирани с превенция и неразпространяване на инфекцията, на територията на област Търговище работят непрестанно и усърдно!

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който е и председател на Областния кризисен щаб, апелира: „Спазвайте правилата за превенция срещу COVID-19!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *