5 са одобрените проекти по ПУДООС в община Търговище

Проектите на 2 населени места, 2 училища и 1 детска градина в община Търговище са одобрени за финансиране по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Реализацията на дейностите е по  Националната кампания „Чиста околна среда 2020 г.“, а средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите.

Село Лиляк и квартал Бряг ще получат до 10 000 лв. за благоустрояване на паркове, озеленяване, ремонти на детски кътове и спортни съоръжения. В Бряг ще се изгражда детска площадка, включваща комбинирано детско съоръжение, люлки, катерушки. Ще има и зона за отдих и спорт, където ще бъдат монтирани мини футболни врати, пейки, кошчета. Предвидено е и озеленяване. В Лиляк ще бъде изградена детска площадка. Ще бъдат монтирани и беседка, пейки и кошчета.

Спортното училище „Никола Симов“, IV ОУ „Иван Вазов“ и Детска градина „Пчелица“ ще бъдат финансирани с до 5000 лв. В IV ОУ ще бъде оборудвана мини лаборатория в кабинета по химия. В двора ще бъдат обособени цветен кът и релакс зона. Ще бъдат поставени и кошчета за разделно събиране на отпадъците. В спортното училище предвиждат изграждането на спортна площадка, с врати за футбол, баскетболен кош и обособяване на външен гимнастически комплекс. В детска градина „Пчелица“, пък, ще подменят старата беседка с нова. Ще бъдат монтирани и сенници на пясъчниците за игра. Планира се създаване на цветна и зеленчукова градина. Децата ще сформират и екопатрули, които ще следят за всичко, случващо се в обособените кътове.

Проектите трябва да бъдат изпълнени до 30 октомври 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *