Отбелязваме Деня на Търговище с „Виртуално празнично кафене“

Поредица от онлайн инициативи подготвя Община Търговище за отбелязване на официалния празник на града, 14 май. Те ще се проведат в специално създадената за целта фейсбук страница „Виртуално празнично кафене“. 

В 9.00 ч., в Деня на Търговище, на страницата ще стартира фейсбук игра. Всеки може да сподели своето позитивно настроение или послание, като изпрати снимка с чаша кафе на фона на изгледа от прозореца или терасата си към града. Към снимката се посочва и дума, която да продължи изречението: „Моето Търговище е …“.  Снимките се изпращат като лично съобщение на страницата, а участия ще се приемат до 12:00 ч. на 14 май. Първите 10 души, получили най-много харесвания на изпратените снимки до 16:30 ч., ще получат награда – ваучер за книга. След това, с всички получени думи за Търговище, ще съчиним най-дългото изречение за родния град като наш общ дом, а целта е да създадем празнична атмосфера, въпреки различния Ден на Търговище. 

През целия 14 май на страницата ще бъдат публикувани записи на изпълнения на местни състави. 

В 21.00 ч. ще има и празнична заря. Този път тя ще бъде от парк „Юкя“, като целта е да се осигури по-добра видимост от различните точки на града.  

В рамките на инициативата „Празнично Бебе 2020“ ще бъдат връчени подаръци на детето/децата, родени в периода от 00.00 ч. до 23:59 ч. на 14 май. Наградите са осигурени от Общината и фирма „Мебел Стил“.    

Като прелюдия към Деня на Търговище местната администрация стартира и инициативата „Черно-бялата история на Търговище“. Целта е заедно да направим онлайн изложба с изгледи от нашия град, чрез споделяне на стари черно-бели фотографии на паркове, кътове, улици, сгради и други гледки от Търговище от XX в. За целта всеки може да изпрати такива снимки, с кратко описание за мястото на фотоса, повода и времето на заснемане. Всички снимки ще бъдат публикувани в албум на страницата „Виртуално празнично кафене“ в периода 11-17 май, т.е. цяла виртуална панаирна седмица. Фотосите могат да бъдат изпращани още от днес, 4 май,  на лични съобщения във фейсбук страниците на Общината или „Виртуално празнично кафене“, както и на presscenter.targovishte@gmail.com.

Кметът д-р Дарин Димитров призовава всички съграждани да се включат в празничните инициативи и заедно да демонстрираме висок дух и обединение, въпреки извънредната обстановка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *