Министър Кралев посети обновената зала по вдигане на тежести в Търговище

 Mинистърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев бе в Търговище, за да се запознае на място с извършените строително-ремонтни дейности в тренировъчната зала по вдигане на тежести в града. 

Министър Кралев бе посрещнат от областния управител на Търговище г-н Митко Стайков. Заедно с кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров, секретаря на общинската управа г-жа Христалина Халачева и началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева посетиха залата по щанги, която е част от материално-техническата база на единственото в областта спортно училище. 

Министерството на младежта и спорта отпусна финансиране в размер на 70 000 лв. за цялостно обновяване на тренировъчната зала, в която всекидневно своите способности усъвършенстват възпитаниците на спортен клуб по вдигане на тежести „Светкавица“ – Търговище. 

В залата по щанги са приложени дейности и мерки по енергийна ефективност. Подменени са покривната конструкция, ВиК и ел.-инсталациите. Монтирана е нова PVC дограма. Положена е вътрешна изолация. Конструирани са окачени тавани на всички прилежащи помещения. Обновена е подовата настилка. Подменени са санитарно-техническите съоръжения. 

Своята благодарност към министър Кралев изрази треньорът на търговищките щангисти г-н Илиян Събев. 

„Министерството на младежта и спорта винаги откликва на нуждите на работещите в страната ни състезатели и отбори. Щастлив съм, че щангистите от Търговище ще се подготвят при подходящи условия, а ние ще очакваме нови постижения от национален и международен ранг“ – коментира г-н Красен Кралев. 

Министърът обяви, че ще съдейства за осигуряване на финансов ресурс за закупуване на ново обзавеждане на залата, спортни уреди и други пособия, необходими за нормалното протичане на тренировъчната дейност на състезателите от спортния клуб в Търговище.

От своя страна областният управител на Търговище изтъкна, че е удовлетворен от постигнатите тук резултати. Г-н Стайков подчерта, че значимите проекти както в спортната сфера, така и в други обществено полезни направления, срещат разбиране и одобрение от страна на управляващите, което е видимо във всички общини от региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *