Коя книга четете в момента?

23 април-Световен ден на книгата

С този въпрос се обърнахме към някои популярни търговищки личности, които бяха любезни да се включат в нашата анкета.

Росица КУЦАРОВА, директор на РБ”П.Стъпов”: В момента чета „Чудовището” от Владимир Зарев. Тъй като особено ме впечатлява дълбокият смисъл на изказа му, обичам да препрочитам определени пасажи…”

Д-р Емил АБАДЖИЕВ, акушергинеколог: „Първо ще кажа, че любимият ми подарък е книгата. В момента чета две книги- първата, наскоро подарената ми  книга „България”, том първи „Кубрат”- за най-старата история на България от Токораз Исто. И втората, моята любима книга-„Името на розата” от Умберто Еко-това е един роман за Средновековието, но за да го напишеш наистина трябва да си философ и енциклопедист…”

Д-р Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: „Този период на изолация си има и хубавите страни- например, четенето за мен е огромно удоволствие , благодарен съм, че сега мога да го правя. В момента книгата, коята е върху таблета ми е”Да имаш или да бъдеш” на Ерих Фрон, прекрасна книга. Предпочитам книги на психологическа тематика.” 

Мария СТАНЧЕВА, журналист:”Да чета и за мен е потребност. Това, убедена съм, променя  живота ми към по-добро. В момента препрочитам „Преподобната Стойна” и използвам случая да благодаря на авторката Неда Антонова за преобразяващите живота ми истини в нея, за посланията, за вярата в доброто…”

Никола СТАНЧЕВ, бизнесмен:”В момента на нощното ми шкафче има отворени няколко книги. С интерес чета „Кратка история на човечеството”, опитвам се да прочета „История на дипломацията „ на Хенрих Кисинджър/ която е много тежка и вероятно няма да довърша/, „Романът на моя живот” от Стефан Данаилов, препрочитам „Наричаха ги Бийтълс” на Антони Арнаудов, изд.1988 г.”

Емине ЯКУБОВА, председател на Общинския съвет-Търговище: „ Книгата, която напоследък особено ме впечатли , е „Песенният мост на Елена” с автор Ирина Ризова. Това е една изключително стойностна книга, съхранила историята на песенния фолклор в България, книгата е с непреходно значение, от която с удоволствие научавам толкова много неща.  Книгата ме зарежда с „възпламеняващия възрожденски дух на тази изключителна жена-творец Елена Василева”…

Д-р Ивелина СТЕФАНОВА, специалист очни болести:”Напоследък, в условията на инзвънредното положение работата рязко намаля. Обожавам четенето на книги и сега имам удоволствието да намирам повече време за това-в момента чета „Повелителката на конете” от Джоджо Мойс…

 Стойка ТЕОДОСИЕВА, поетеса:”В момента чета книгата „Владимир Висоцки в България”с автор Анатоли Петров-журналист от Велико Търново, който още от студент във ВТУ започва да работи по темата –Висоцки в България. На тази тема подготвя и дипломната си работа, а сега излезе от печат третата му книга, в която са поместени мой очерк и статия за Висоцки от журналиста Божидар Николов. Зарадва ни и поканата моята авторска книга „Таланти, спомени, автографи” и книгата на Божидар Николов „Срещи, спомени,таланти” да бъдат включени в музея на Висоцки в Москва. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *