Лекари, на които вярваме и благодарим

И думата на лекаря лекува…

Казвам се Стойка Теодосиева и бих искала да изкажа моята признателност към няколко здравни специалисти, към които в последно време ми се е налагало да се обърна за съвет.  Ласкави думи бих искала да отправя към моя личен лекар д-р Георги Григоров за умението му винаги да ме изслушва внимателно, да вниква в здравословните ми проблеми и да ми помага. Съпричастна към нуждите на пациентите е и д-р Диана Костова, невролог към МБАЛ-Търговище, за която часовете почти винаги са заети, но благодарение на нейната човещина и отзивчивост тя не връща нито един пациент.

 Добро впечатление прави и една млада жена- медицинската сестра  в кабинета на д-р Костова -Милослава Ангелова, която също се отнася много добре към пациентите – най-добронамерено разяснява и помага на хората.

Всеки от нас отива при тези и други здравни специалисти с болката си, с проблемите си и дали ще се почувстваме по-добре или по-зле, не е без значение  както професионализмът на лекаря, така и отношението му към пациента. Стара приказка е, че и думата на лекаря лекува…

Да прави добро, да помага на хората-такава е нашата д-р Йотова

От години наш личен лекар е д-р Елка Йотова- това е един лекар с призвание да помага на хората, да ги обгрижва, да бъде човечна с тях. Бихме искали да изкажем горещата си благодарност за вниманието, търпението, за нейната грижа към нас. Тя винаги е готова да те изслуша и да те разбере. Да прави добро, да помага на хората, лекар с голямо сърце и човечност- такава е нашата д-р Йотова. Нека да е жива и здрава!- това й пожелаваме ние и още много благодарни пациенти.

Пенка Колева,Спасуна Деянова , Търговище, ул.”Първи май”№31

И Вие бъдете живи и здрави! И добре, че Ви има!

Случи се така, че през последните месеци боледувах много, наложи се да лежа и в Първо вътрешно, и във Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Търговище. Попаднах на прекрасни здравни работници-лекари, медицински сестри, санитарки, на които сега искам да благодаря и да ги поздравя с техния празник.  Адмирации за благородството, за най-висшето човешко чувство -да помагаш и даряваш живот на другите! От сърце благодаря на:д-р Магдалена Раднева, на д-р Ира Русева и на целия екип на Първо вътрешно отделение, на д-р Караджов и на целия му персонал във Второ вътрешно отделение. И Вие бъдете живи и здрави,! И добре ,че Ви има!

ИВАНКА КРЪСТЕВА , Търговище, ул.”Славянска” №6

Медицински работници с големи сърца

Денят на здравния работник е един добър повод да поздравя двама  лекари със сърцата човечност, които особено уважавам-това са д-р Магдалена Раднева и д-р Айдън Расимов. Д-р Раднева е човек много отзивчев и сърдечен, винаги е на разположение на нуждите на своите пациенти. Тя и нейния съпруг-кардиолога д-р Стилиян Раднев, са лекари с призвание, с мисия да правят добро и да помагат на хората.

Д-р А.Расимов също винаги се вслушва в нуждите на своите пациенти, изключително добронамерен, раздаващ се докрай. Съпругата му също е медицински работник, тя е рядко внимателна и отзивчива медицинска сестра. В момента те очакват да им се роди рожба, нека всичкото добро, което правят за хората да им се връща в личен план.

Веси НИКОЛОВА, Търговище, ул.”Пирин” №7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *