Разширява се обхватът на патронажната грижа за периода на извънредното положение

200 души ще получават топъл обяд

Oбщина Търговище кандидатства за разширяване на обхвата по проект „Патронажна грижа“ за периода на извънредното положение.

По проекта, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, ще могат да бъдат включени допълнително 180 души, освен досегашните 92 потребители.

Целева група са: възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания; лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; лица, поставени под карантина във връзка с COVID-19; самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. 

По проекта ще се извършват доставка на храна и лекарства, които са закупени със средства на ползвателите. Потребителите ще получават и съдействие в заплащане на битовите им сметки или в заявяване и получаване на неотложни административни услуги. 

Общината ще кандидатства и по програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ По програмата 200 потребители ще получават топла храна в работните дни в периода от 4 май до 19 юни тази година. Храната ще се доставя директно до дома на потребителите. 

Отделно, кухнята на „Социален патронаж“ продължава да доставя топла храна на над 700 лица на територията на общината. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *