Удължава се срокът за кандидатстване в детските ясли

Удължава се с един месец от отмяна на извънредното положение срокът за кандидатстване за прием в детските ясли и яслените групи на територията на община Търговище. Това гласи заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

Общо 167 са свободните места за прием в четирите детски ясли и едната яслена група към детска градина „Пчелица“.

Заявления могат да подават родителите/настойниците или други лица, които полагат грижи за детето/децата. С предимство при класирането ще бъдат деца и заявители с настоящ или постоянен адрес на територията на град Търговище от повече от 1 година. Преференции се ползват също от деца с починали родители, деца с трайни увреждания над 50%, деца на работещи родители, трето и следващо дете на многодетни родители, близнаци и други.

Кандидатстването става на място в заведенията, като се подава заявление по образец. С цел сверяване на посочените в него данни, се  представят и оригинали на: удостоверение за раждане на детето; документи, доказващи основанията за предимство по допълнителни критерии; документ за настойничество или за лице, полагащо грижи за детето.

Срокът за обявяване на резултатите ще бъде обявен след отмяна на извънредното положение.

Правилата за прием детските ясли и яслените групи, както и образци на необходимите документи могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/index.php?nav=63

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *