Областният участва в дискусия за фалшивите новини

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе част от гостите на проведения открит урок на тема „Фалшивите новини”, организиран изцяло от възпитаниците на V „г” клас на I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище.

В Актовата зала на училището петокласниците, по инициатива на своя класен ръководител г-жа Радостина Радева, проведоха интерактивно събитие, което предизвика интерес както сред присъстващите родители и преподаватели.

Акцент в срещата бяха медиите и тяхната сила да въздействат върху общественото мнение като цяло. В частния случай темата бе насочена по-скоро към подрастващите и възможностите те да бъдат въвлечени в манипулативни схеми, чрез прийомите на виртуалната реалност.

Пред присъстващите бе прожектирано информативно видео по темата за фалшивите новини, заснето от децата от V „г” клас и техни съученици. Основната им цел е да разпространят по-ефективно опасностите, които дебнат в интернет пространството, но и да предложат възможности за предпазване от тях.

Областният управител поздрави децата и техните преподаватели за инициативността. Той призова възрастните да отделят повече време за реално общуване с децата, за да не се поддават те на виртуални манипулации. „Образовайте се добре, за да може сами да отсявате истината от фалша както в делника си, така и в интернет пространството” – каза г-н Стайков в обръщението си към петокласниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *