Работна среща за собствеността на язовирите се проведе в Областна администрация – Търговище

В Областна администрация – Търговище се проведе работна среща, във връзка с процеса по предоставяне собствеността на общински язовири за държавно стопанисване.

Срещата се ръководи от г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище и в нея участваха инж. Красимир Кръстев – Държавно предприятие „Стопанисване и управление на язовири“, клон Варна и представители на общините, заявили желание да прехвърлят общински язовири на държавата – община Търговище и община Антоново. Към момента община Търговище ще предостави 13 водоема, а община Антоново – 3.

По време на срещата се дискутираха различни въпроси, относно състоянието на водоемите в област Търговище. За пореден път се отчете като проблем фактът, че редица общински обекти се водят от години „язовири“, но по своята същност не са такива. Областният управител пое ангажимент да съдейства относно проблема с бракуването на бившите язовири,по този начин техният брой ще бъде редуциран и ще останат онези, които реално се ползват с това предназначение, а не само актувани като такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *