Установени са 16 случая на неправилно пресичане на пешеходци в хода на акция „Зима“

От началото на акция „Зима“ до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Търговище, са проверени 1469 пътни превозни средства – информират от сектор „Пътна полиция“ в дирекцията.

За констатирани от полицейските служители нарушения по Закона за движение по пътищата досега по време на превантивната акция са съставени 16 акта за установяване на административно нарушение и са наложени  23 глоби с фиш. 16 от нарушенията са на пешеходци, които са установени да пресичат неправилно. Съставен е и един акт на водач за отнето
предимство на пешеходец.

При извършваните в хода на акцията проверки по пътищата на областта е констатиран един случай на управление на велосипед без обезопасителна жилетка извън населено място. Установени са два случая на управление на двуколесни МПС – мотоциклет и на мотопед, от неправоспособни водачи, за което са им съставени актове за установяване на административно нарушение.

Акция „Зима“ вече е в третия си тематичен етап, който стартира вчера и ще продължи до края на месеца.  Мотото на третата кампания в рамките на акцията е „Безопасно шофиране през зимата”. В хода й пътните полицаи ще извършват засилени проверки за техническата изправност на автомобилите, както и за поведението на водачите на пътните превозни средства. Те трябва да подготвят автомобилите си за управление в зимни условия. Това означава, че освен на гумите, водачите трябва да обърнат внимание и на осветителната и стъклопочистващата системи на автомобилите си.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ

Гр. Т

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *