Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

До 12 октомври е срокът гражданите с трайни увреждания да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна урна на местните избори на 27 октомври. За целта те трябва да подадат заявление по образец и да приложат решения на ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословното им състояние.

До момента в Община Търговище са постъпили 9 такива заявления. За назначаване на подвижна избирателна секционна комисия са необходими поне 10 заявления, съгласно Изборния кодекс. В случай че в администрацията постъпят повече от 10 броя, срокът за подаването им се удължава до 21 октомври.

Също до 12 октомври е срокът за подаване на заявленията за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес в отдел ГРАО. В същия отдел се подават и заявленията за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци. Срокът за това е 19 октомври.

На 12 и 19 октомври,  които се падат в съботен ден, на разположение в Общината ще са служителите на отдел ГРАО. Тяхното работно време ще бъде от 8.00 до 17.00 часа. Отворен за гражданите тогава ще бъде централният вход на Общината на площад „Свобода“.  

Пациентите в областната болница пък могат да заявят желанието си да гласуват там в срок до 24 октомври. Документите се подават до ръководителя на лечебното заведение.

Справки по избирателните списъци могат да се правят на безплатния телефон в отдел ГРАО: 0879 208 909, както и на адрес:  https://www.targovishte.bg/new_in_site/file/MestniIzbori2019/fspkm_25-35-00-000.txt

Заявленията за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес и гласуване с подвижна избирателна кутия могат да бъдат изтеглени от: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=373

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *