Библиотеката гостува в Центъра за административно обслужване по повод Световния ден на усмивката

В Община Търговище днес гостуваха директорът и служители на Регионална библиотека „Петър Стъпов“.

Поводът е Световният ден на усмивката. Във връзка с празника, представителите на библиотеката връчиха стикер с популярния емотикон с жълто усмихнато лице на служителите на администрацията и на всички граждани в Центъра за административно обслужване (ЦАО).

„Работата на Община Търговище е свързана с грижа за хората и непосредствена комуникация с тях. Нека общуването Ви с гражданите винаги е съпътствано с усмивки“, пожела Росица Куцарова.   

Секретарят на Общината Христалина Халачева благодари за жеста на внимание и припомни, че на гишетата в ЦАО функционира и Система за експресно мнение за качеството на обслужването. Чрез нея, посредством натискане на бутони с емотикони, клиентите на Центъра могат да дадат оценка за качеството на предоставяните услуги.

От началото на годината до септември 2019 г. са гласували малко над 100 души. Най-висока оценка дават 95,33 % от гласувалите. Доволните са 4,00 на сто, а много недоволните – 0,66 %.

Световният ден на усмивката се отбелязва от 1999 година по идея на американския графичен дизайнер Харви Бел. Той създава популярните усмихнати жълти лица през 1963 г. Поради комерсиализацията на неговото творение, в своеобразна форма на протест, Бел се самоопределя като международен посланик на щастието и предлага Световният ден на усмивката да се отбелязва през първия петък на октомври. Мотото на празника е „Направи добро. Помогне на някого да се усмихне!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *