Община Търговище възложи изготвянето на проекти за благоустрояване на два квартала

Община Търговище възложи изготвяне на технически инвестиционни проекти за благоустрояване на два квартала на територията на града.След проведена през май обществена поръчка са сключени договори с двама изпълнители.

Възложено е проектиране на квартал 8, между бул. „Митрополит Андрей“ от север, ул. „Скопие“ от запад, проектна улица от юг и общински поземлени имоти от изток. Теренът е с площ от 26 дка. Другият проект, който трябва да бъде изготвен, е за благоустрояване на част от квартал 95, между улиците „Братя Миладинови“ от север, „Дамян Груев“ от запад, „Средна гора“ от юг и частни поземлени имоти от изток. Тук проектът трябва да обхване площ от 9,6 дка.

Проектирането ще даде информация какви дейности и на каква стойност трябва да се извършат при благоустрояването. Целта е да бъдат оформени места за паркиране, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване. При необходимост, ще се предвиди реконструкция на съществуващите инженерни мрежи и съоръжения. Ще се проектира ново осветление, а в квартал 8 е заложено и проектиране на детска площадка.

Срокът за изготвяне на проектите е до края на месец октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *