Областният управител бе гост на общинския празник “Под крушата на Осенската поляна”

Oбластният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и неговият заместник г-н Панайот Димитров бяха сред гостите на общинския празник “Под крушата на Осенската поляна”, организиран от Община Търговище.

Събитието се провежда всяка година по повод отбелязването на 22 септември – Деня на българската независимост.

В проявите за празника в търговищкото село Осен се включиха десетки жители и гости на Търговище и общината.

12 стопани от различни населени места участваха в състезание за най-тежка тиква. Журито определи за победител Недялко Недялков от с. Давидово, който е отгледал в домашното си стопанство тиква с тегло от 26.5 кг.

Общо 14 бяха представителите на читалищата, които бяха разположили разнородни кътове на поляните край Осен. В 11 от тях бяха изложени плодове и зеленчуци под общ надслов “Есенното изобилие на Търговищкия край”. С подредени битови кътове “традиции от миналото” възродиха други три читалища. За вложения труд, старание и ентусиазъм участниците получиха награди от  ръководството на Община Търговище.

Чрез инициативите “Микрофонът е ваш” и “Хоро се вие”, любителите на българския фолклор получиха възможност за изява, а изпълненията им повдигнаха настроението на празнуващите край с. Осен.

По-рано през деня майстор-готвачът Иван Звездев впечатли присъстващите с кулинарно шоу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *