Реновират откритата площадка за спорт и култура „Стадиончето“

На 24 септември, от 17.00 часа ще се състои официално откриване на обновената площадка за спорт „Стадиончето“, която се намира зад спортно-тренировъчния комплекс в Търговище.

Пространството там бе реновирано от Общинското предприятие „Флора“. Изградено е комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт. Ще бъдат поставени и кошове за баскетбол.

Ремонтирана е и откритата сцена, като са монтирани близо 700 седящи места, с цел обособяване на нова зона за провеждане на културни мероприятия на открито в Търговище.

Привържениците на футбола пък ще могат да практикуват любимия си спорт на площадката в парк „Юкя“, където ОП „Флора“ постави нова изкуствена тревна настилка.

В  програмата за откриването на новите съоръжения на „Стадиончето“ ще участват Мажоретният състав и музикални изпълнители от Центъра за младежки дейности и инициативи, състезателите от клубовете по спортна и художествена гимнастика „Торнадо“ и „Алегро“. Баскетболистите от спортен клуб „Светкавица“ пък ще проведат турнир по стрийтбол.  

Кметът д-р Дарин Димитров отправя покана към жителите на Търговище заедно да открием новото пространство за спорт и култура, както и призив за отговорно отношение и опазване на новоизградените съоръжения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *