Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 секционни избирателни комисии в община Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 от общо 105 секционни избирателни комисии (СИК) в общината във връзка с предстоящите на 27 октомври местни избори.

Това се случи по време на консултациите, свикани от кмета д-р Дарин Димитров, на 19 септември.

„Обединени патриоти“, „Воля“ и ДПС не постигнаха съгласие за състава и ръководството на СИК в Алваново, Горна Кабда, Здравец, Кръшно, Мировец и в една от секциите в Лиляк.

Общият брой членове на комисии за изборите в общината е 830. Съгласно Методическите указания на Общинската избирателна комисия, ГЕРБ участва в СИК с 273 членове и има по едно място в ръководствата на всяка от комисиите. Коалиция „БСП за България“ има 229 членове и участие с по един човек в ръководството на всяка от комисиите. ДПС има представители в ръководството на 41 комисии и общо 104 човека в секционните комисии. „Воля“ има 19 членове в ръководството и общо 104 души в комисиите. Коалиция „Обединени патриоти” ще бъде представлявана също от 104 членове в СИК, като 44 от тях са в ръководството. Коалиция „Демократична България – обединение“ е с 16 редови представители в СИК, без квота в ръководствата.

По процедура, в срок до 25 септември Община Търговище трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Общинската избирателна комисия, която да назначи членовете служебно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *